Menu

ГОДИШЊА ИЗЛОЖБА РАДОВА УЧЕНИКА ПОДРУЧЈА РАДА: КУЛТУРА, УМЕТНОСТ И ЈАВНО ИНФОРМИСАЊЕ

У среду22. маја, у 19 сати, у Народној библиотеци «Вук Караџић» у Крагујевцу, отворена је традиционална изложба радова  ученика образовног профила Техничар дизајна ентеријера и индустријских производа, подручје рада Култура уметност и јавно информисање.

Многобројним гостима су се обратили помоћница директора Средње стручне школе  Друге техничке школе Марија Ђокић, др Александар Штајн, помоћник градоначелника за унутрашњу и међународну сарадњу и др Бојан Оташевић, професор на Одсеку за примењену и ликовну уметност Филолошко-уметничког факултета.  Говорници супоред похвала младим талентима, одали признање и наставницима – за предан и подстицајни рад са децом.У уметничком делу програма наступили су баритон Алекса Јевтић, бивши ученик на смеру Техничар дизајна ентеријера и индустријских производа и изузетан свршени студент на Факултету и Јелена Михајловић, пратилац на клавиру.

Годишња изложба ученичких радова, који су настали током наставе на стручним предметима(цртање и сликање, моделовање, писмо, пројектовање, обликовање, фотографија...) за циљ има промоцију остварења будућих дизајнера, архитеката и уметника, као и популаризацију културе и уметности међу младима. Изложба показује високе уметничке домете које ученици остварују у настави, а истовремено је то начин да се представи један од смерова, који у овој школи окупља талентоване младе људе у области ликовних уметности.

Захваљујемо се свим ученицима, колегама и управи школе, који су својим учешћем и подршком допринели да се и ове године поносимо квалитетом и организацијом ове, за нас веома значајне, изложбе.

АУТОРИ ПОСТАВКЕ:   Марица Живановић Пољо - пројектовање/ Лила Маврокефалос Голднер- моделовање, радионички рад/ Мирољуб Сретеновић- цртање и сликање/ Дејан Илић- обликовање/ Јовица Милошевић-обликовање / Невена Костић- фотографија/ Дејан Петровић- писмо/ Слободан Стефановић- цртање и сликање.

Председник Стручног већа
култура, уметност и јавно информисање
Слободан Стефановић

Пријатељи школе

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
 

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

Go to top buy metformin without prescription