Menu

Подручје рада шумарство и обрада дрвета, Пројектна настава - “Дрво”

Дана 26.12.2018. године у холу галерије Средње стручне школе у Крагујевцу је одржано представљање производа који је израђен у оквиру пројектне наставе. Ученици смерова техничар за обликовање намештаја и ентеријера и столар као и њихови ментори Нела Стефановић и Бојан Јевремовић су озбиљно схватили циљ и важност пројектне наставе а као резултат свега  је настао производ безвременског одрживог дизајна. Немерљив допринос су дали и наставник практичне наставе Зоран Грујовић и помоћни радник Бојан Обрадовић.

Пројекат је осмишљен тако да повезује садржаје различитих предмета и да развија међупредметне компетенције ученика. Остварена је корелација између предмета својства материјала, дрвне конструкције, финална обрада дрвета, техничко цртање и нацртна геометрија, рачунарска графика и столарство. Од стране наставника и ментора, ученици се охрабрују и подстичу да буду креатори сопственог сазнања и да стечена знања примене у свакодневном животу.

 Под занимљивим именом ‘’ Бенч клупа’’, представљена је клупа израђена од масивног дрвета парене букве, са елементима здраве лажне срчевине на којој је изражена природна текстура материјала. Инспирацију смо нашли у глобалним иновацијама и природним материјалима, што дрво као материјал свакако и јесте.Карактерише је несиметричност и тежња за изласком из шаблона и монотоности.

Учешће је узела и секција “Пирографије” и  наставник Иван Џарић која је израдом и украшавањем производа од дрвета оплеменила изложбени простор.

Захвалност свима који учествују у овом пројекту уз наду да ћемо се ускоро срести на представљању новог производа у оквиру пројектне наставе.

У Крагујевцу, дана                                                               

26.12.2018.године.

Самовредновање рада школе

Go to top buy metformin without prescription