Menu

Десети симпозијум резбарства „Златни рез“ Праг, 5 – 9. новембар 2018.

У оквиру свечансти поводом прославе дана града Прагаодржавају се и сусрети младих у резбарству на којима се од 2010. године традиционално позивају и ученици наше школе. Ово је било пето учешће на симпозијуму на којем су нашу школу представљали ученици образовног профила Техничар дизајна ентеријера и индустријски производа, Стефан Станковић, ученик 4-12 и Јован Матовић, ученик 3-16 разреда који су у пратњи наставника Миломирке Тошић кренули на пут у недељу, 4. новембра, у раним јутарњим часовима. Као и прошле године, из Крагујевца су пошла и два студента ФИЛУМ-а, бивши ученици Друге техничке школе, Зоран Сретовић и Вељко Вујовић.

На задату тему ВРЕМЕ на овогодишњем Симпозијуму, осим учесника из Крагујевца, резбарили су и преставници Стручне школе за уметничку обраду дрвета из Фленсбурга, Средње школе примењене уметности за музичке инструменте и намештај из Храдец Карлове и домаћина Средње и више стручне школе за уметност и занатство из Прага.

Домаћини су за све учеснике обезбедили хотелски смештај са доручком, дневне карте за градски саобраћај и бонове за ручак у ресторанима у окружењу школе. Радило се по 8 сати дневно од понедељка до петка,пре ручка 4 сата, од 8-12, и  после ручка 4 сата од 13-17. За време трајања симпозијума свакодневно су биле посете ученика основних школа за које је био организован и кратки курс резбарства на коме је свако дете имало прилику да направи прве кораке у овладавању техикама резбарства и ураде своје прво дело, дрвену чинију.

На крају сваког дана преостало време је коришћено да се обиђу знаменитости Прага, посети изложба, специјализована продавница за уметнике и наравно по неки тржни центар. Вечерњи сати су коришћени и за заједничко дружење са осталим учесницима.

У петак по подне је заказана свечана изложба свих радова на којој, због превоза, наши ученици нису присуствовали али су са осталим учествовали у њеном постављању и заједничком фотографисању.

Слике са путовања.

Пријатељи школе

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
 

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

Стручно усавршавање

Стручно усавршавање

Документација за менторе и приправнике

ШКОЛСКЕ АНКЕТЕ - Самовредновање

Страница школског тима за самовредновање

садржи анкете за ученике и наставнике у циљу самовредновања постигнућа школе.

Go to top buy metformin without prescription