Menu

''Регионални центар компетенција – међународна сарадња Србија – Словенија''

 

Главни циљ пројекта је оснивање Регионалнг центра компетенција у оквиру школе, који ће директно утицати на побољшање квалитета рада установе. Неформално образовање прилагодиће се потребама привреде, и израдиће се програми на основу индивидуалних потреба корисника.

Потреба школе је отварање Регионалног центра компетенција за развој квалитета следећих кључних области: побољшање организације наставе и учења, увођење нових метода и техника рада, унапређење језичких компетенција, интеркултурално учење и курикулумна иновација.  У оквиру Регионалноа центра и сами наставници ће пратити развој савремених технологија и потреба послодаваца и на основу ових чиниоца израђиваће програме за запослена и незапослена лица.

Унапређење компетенција ученика директно ће утицати на побољшање њихових постигнућа и подизање квалитета стандарда у оквиру кључне области Постигнућа ученика. Ученици који учествују у директној мобилности ученика обављаће праксу у другој стручној школи, са периодима похађања праксе у Регионалном центру компетенција, што ће директно утицати на стицање практичних знања, богаћење личног портфолија и повећавања могућности запосљења.

Политехничка школа ће се овим пројектом повезати са привредом, пракса ће се обављати  код социјалних партнера и доприносиће  развоју дуалног образовања. Резултат пројекта биће и већи број ученика, промоција занимања машинске и електро струке, јер је за овим занимањима већа потражња због развоја индустрије.

 

Пријатељи школе

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
 

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

Go to top