Menu

Семинар "Анализа постојећег стања безбедности саобраћаја"

У оквиру пројекта:  „Анализа постојећег стања безбедности саобраћаја и управљање безбедношћу саобраћаја на локалном нивоу“, у Крагујевцу је реализован дводневни семинар 23. и 24.11.2015.

Семинару је присуствовало велики број професионалаца чија се основна делатност заснива на безбедности саобрацаја као што су: старешине саобраћајне полиције, запослени у јавним предузећима, средњим стручним школама итд. Поред наведених семинару је присуствовао и велики број студената Високе техничке школе струковних студија  Крагујевац и ученици Политехничке школе са својим наставницима.

Учешце на семинару узели су: Проф. др Крсто Липовац и Доц. др Борис Антиц са Саобраћајног факултета у Београду, као и др Ненад Милутиновиц и асистент Марко Маслаћ са Високе техничке школе струковних студија у Крагујевцу.

Према званичној статистици (из 2014. године) нај угроженија група учесника у саобрацају, у граду Крагујевцу су пешаци. Пешаци цине 64.5% у укупној стуктури погинулих  лица у граду Крагујевцу. Овакви подаци нам јасно указују у ком смеру треба вршити унапређење безбедности саобраћаја на територији града Крагујевца, о чему је на семинару било речи.

Пријатељи школе

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
 

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

Go to top