Menu

Вести

Признање ЦЕООР-у

На крају године стигло нам је једно лепо признање од стране Крагујевачких новина. Центар за еколошко образовање и одрживи развој Политехничке школе је уврштен у текст Ово је била њихова добра година. У тексту су наведени појединци и институције који су по њиховом мишљењу успели да и поред тешкоћа у 2012. години забележе успехе.

Више детаља на сајту ЦЕООР (http://www.ceoor.kg.edu.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=145:priznanje-ceoor-u&catid=1:aktuelno)

Шаховски турнир

Одржан је 18. МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР „СЛАВКО И РАЋА“.

На овом шаховском турниру у екипном такмичењу наставника редослед је био следећи:

1. Друга техничка школа,

2. Друга гимназија,

3-4 Политехничка школа и Електро-саобраћајно техничка школа из Краљева.

У категорији ученика:

1. Друга гимназија,

2. Техничка школа из Ужица,

3. ОШ М. Тодоровић,

4. Политехничка школа

Појединачно:

1. Вилотијевић Милован,

2. Лазаревић Живадин,

3. Ђорђевић Мирослав,

4. Свичевић Мирко,

5. Димитријевић Миодраг

Dodaj komentar (0 Komentari)

Предавање о болестима зависности

Захваљујући волонтерима локалне канцеларије Црвеног крста, за чланове нашег парламента и заинтересоване ученике наше школе је одржано предавање о болестима зависности.

Циљ ове активности је подизање свести младих људи о очувању здравља и опасностима и ризицима конзумирања и злоупотребе дувана, алкохола и дроге.

Након уводне речи др. Зденке Петровић, представника Саветовалишта за младе, присутни су постављали питања и недоумице у вези са темом, а након дискусије, у завршном делу састанка приказан је и аматерски документарни филм о наркоманији и младима.

Овом приликом је представник Црвеног крста Крагујевац, госпођица Агата Јовановић, председнику Ученичког парламента наше школе Јовану Јанићијевићу доделила Захвалницу за допринос и залагање у остваривању активности Црвеног крста.

Професор Јована Јанић

Dodaj komentar (0 Komentari)

Округли сто

На иницијативу Политехничке школе одржан је округли сто под називом је „Правци планирања образовања кадрова за потребе привреде града и региона“, на коме су учесници били социјални партнери Политехничке школе.

Наша школа је већ препознала важност ове сарадње, која је пресудна за успех средњих стручних школа, зато што омогућава размену виталних информација и ствара могућности за заједнички рад.

Позиву су се одазвали представници Привредне коморе, Националне службе за запошљавање, Високе стр учне школе, као и представници привреде, Униор цомпонентс, Амаркет ауто, Енергетика, Застава импро, Техничко ремонтни завод,Wacker Nenson, H Bollmayr, СЗР Аутосервис и други... Можемо констатовати да је округли сто у потпуности испунио очекивања, да је ова идеја добила подршку социјалних партнера и да је дат цео низ предлога како на макро плану,тако и на нивоу конкретних предлога за уписивање одређених образовних профила.

http://www.youtube.com/embed/yPxkH0t6rnc

Dodaj komentar (0 Komentari)

Крагујевачки ученици одушевљени Љубљаном

Ученици крагујевачке Политехничке школе вратили су се пуни утисака из Љубљане, где су били гости вршњака из Средње покличне и струковне школе Бежиград. Са њима су били и ђаци из Македоније.

Ученици Политехничке школе на Прешерновом тргу у Љубљани - Посетили смо словеначку школу и видели јако занимљив час матетаматике, а онда смо били гости Телевизије Љубљана, где су нам новинари показали како раде.

Панорамским разгледањем града смо се упознали са знаменитостима Љубљане и са обичајима прославе Светог Николе и припремама за Божић. Град је украшен разноразним бојама, светиљкама... Прелепо је било и све указује на безбрижност и лепоту живљења - прича ученик Стефан Деспотовић.

Оригинални текст из Блица.

Dodaj komentar (0 Komentari)

Страна 77 од 83

Login Form

Самовредновање рада школе

Go to top buy metformin without prescription