Menu

Вести

Дан школе

Политехничка школа је данас 14. марта 2013. године обележила 159 година постојања. Школа је основана декретом кнез Александар Карађорђевићаод 14. марта 1854. године и тада се називала Занатска школа при Тополовници. Занатлијска школа је била прва установа такве врсте у Србији. Војнозанатлијска школа је израсла у водећу стручну школу на простору Балкана у времену пре Првог светског рата. Од 21.8.2008. године школа носи назив Политехничка школа. 
Данас се потписани протокол о сарадњи Srednje poklicne in strokovne šole Bežigrad и Политехничке школе. Такође, у току реализације пројеката, остварена је међусобна блиска сарадња Политехничке школе и Бизнис иновационог центра, посебно у области пословне едукације и одрживог развоја, која је овом приликом била озваничена потписивањем Протокола о сарадњи.

Dodaj komentar (0 Komentari)

Завршетак пројекта "Медији и реалност"

Трећи званични сусрет партнерских школа на ACES пројекту „Медији и реалност“ трајао је од 6. до 8. марта у АСУЦ „Боро Петрушевски“, Скопље, Македонија. Једна од бројних активности реализованих тих дана посете је било снимање заједничког филма чији су учесници ученици из све три школе. Осим тога, сви они су били учесници и креативне радионице, која је завршена продајном изложбом сувенира, играчака, разних рукотворина. Прикупљена средства у хуманитарној акцији приложена су као вид помоћи Удружењу особа са инвалидитетом.Осим организованог обиласка града, и упознавања са историјским и културним наслеђем Скопља, домаћини су својим гостима омогућили и упознавање са традиционалном македонском храном и јелима, која су, посебно за ову прилику, припремили професори и ученици школе, као и њихови родитељи. У завршном делу посете сви носиоци пројектних активности су се сложили у вези са званичним извештајем на крају овогодишњег пројектног циклуса – припрема ЦД са свим материјалима, наративни и финансијски извештај. Ученици су још једном показали своју креативност и иновативности у раду приликом договора за завршну презентацију пројекта и школа, која ће бити представљена на АЦЕС Академији почетком априла у Сенеку, Словачка.

професор Јована Јанић

Dodaj komentar (0 Komentari)

Анкетирање

У оквиру друге фазе пројектних активности, почетком новембра је ученички пројектни тим Политехничке школе спровео истраживање о врстама медија.

Истраживачка техника је анкетирање а инструмент истраживања – упитник. Узорак чини 20 ученика наше школе, различитог узраста, њихови родитељи као и наставно особље Политехничке школе. Истраживање за циљ има дефинисање односа испитаника према различитим врстама медија: савремени (дигитални) медији наспрам традиционалних медија.

С обзиром на претпоставку да већина људи у данашње време користи савремене медије, најчешће интернет, ради информисања и забаве, анкета треба да провери ову тврдњу и евентуално искаже став испитаника према традиционалним медијима, као што су радио и књиге.

Истраживање има за задатак извођење закључка о медијима који се најчешће користе међу разноврсном популацијом испитаника али и навођење позитивних аспеката како модерних тако и традиционалних мас-медија.

Резултати истраживања ће у наредном периоду бити статистички обрађени, а затим упоређени са резултатима анкетирања у партнерским школама из Македоније и Словеније. Заједнички закључци овог истраживања ће бити објављени до краја месеца.

Проф. Јована Јанић

Радионица у Цицибану

Последња активност у оквиру Четвртог фестивала еколошког образовања била је еколошка радионица у Цицибану. Радионицу су водиле Зорица Поповић, учитељица и Неда Богојевић, наставница бииологије. Сарадња између Центра (Еколошке секције Политехничке школе) и Цицибана траје још од 2003. године. Циљ радионице је било подизање свести о рециклажи и израда различитих цртежа и предмета употребљаваћи природне ствари (гране, листови итд.).

Радионицу је карактерисала одлична атмосфера и јако добро расположена деца о чему сведочи и мишљење које су деца дала на крају у облику цртежа. Васпитачица Милена Којић је била домаћин ове лепе радионице, којој су присуствовали и ментори центра Јелена Нешић и Драгана Зарков, као и координатор Милан Габарић.

Нови сајт

Нови сајт је пуштен 14.03.2013. године. На овом сајту се налазе сви догађаји који су обележили школску годину од септембра месеца 2012. године. Све раније информације које вас интересују налазе се на старом сајту

Страна 71 од 81

Самовредновање рада школе

Go to top buy metformin without prescription