Menu

Актуелности

Обавештење за наставнике општеобразовних предмета

Следеће циљне групе учесника се позивају да попуне електронски упитник и на тај начин пријаве своје учешће на одговарајућој обуци:

1. НАСТАВНИЦИ ОПШТЕОБРАЗОВНИХ ПРЕДМЕТА који у школској 2018/2019. години раде у 1. разреду гимназије/стручне школе, а нису били обухваћени обуком која је реализована у периоду мај-август 2018. године

2. НАСТАВНИЦИ ОПШТЕОБРАЗОВНИХ ПРЕДМЕТА који ће у школској 2019/2020. години радити у 1. разреду гимназије/стручне школе, а нису били обухваћени обуком која је реализована у периоду мај-август 2018. године

3. НАСТАВНИЦИ ПСИХОЛОГИЈЕ који ће у у школској 2019/2020. години радити у 2. разреду гимназије/стручне школе

4. СТРУЧНИ САРАДНИЦИ који нису били обухваћени обуком која је реализована у периоду мај-август 2018. године

5. ДИРЕКТОРИ који нису били обухваћени обуком која је реализована у периоду мај-август 2018. године

Пријављивање за одговарајући програм обуке се обавља попуњавањем упитника који је доступан на следећој адреси:

https://goo.gl/forms/HnYpK4jBygdFbIrF3

Пријављивање за обуку се обавља путем линка најкасније до 31.01.2019. године.

II РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ У ПРОГРАМИРАЊУ РОБОТА

У петак и суботу¸ 8. и 9. 05.2015. године , наша школа ће традиционално бити домаћин одржавања II републичког такмичења у програмирању робота. У оквиру реализације такмичења, биће одржана манифестација Отворених врата Политехничке школе „Omnes in scientia- ВИШе од игре“ , на којој ће ученици основних и средњих школа имати прилику да присуствују демонстрацији примене савремене технологије у свакодневном животу, у циљу промовисања роботике и технике у целини.  Организатор такмичења је проф.Катарина Вељковић у сарадњи са тимом за промоцију школе. Позивамо ученике и наставнике Политехничке школе да се придруже овој манифестацији.

САТНИЦА IРЕПУБЛИЧКОГ ТАКМИЧЕЊА УЧЕНИКА У ПРОГРАМИРАЊУ РОБОТА

Опширније: II РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ У ПРОГРАМИРАЊУ РОБОТА

Посета Центру за развој услуга социјалне заштите „Кнегиња Љубица“

Уочи ускршњих празника су ученици I 13, у пратњи наставника грађанског васпитања Биљане Михајловић и одељењског старешине Биљане Јелић, посетили дневни боравак и прихватилиште за децу.

Овај центар за социјалну заштиту деце од новембра 2011. године функционише у просторијама некадашњег Дома за незбринуту децу ''Младост''. У дневном боравку деца од 5 до 18 година свакодневно траже уточиште, а у прихватилишту чекају да им Центар за социјални рад пронађе хранитељску породицу. Топлину својих домова су ученици Политехничке школе пренели кроз дружење и слаткише које су им донели на поклон.

Проф.Биљана Јелић

ПРВА АКЦИЈА БУДИ МУШКО КЛУБА ,,ПРЕВЕНЦИЈА БОЛЕСТИ ЗАВИСНОСТИ

Дана 6.2.2014. год. у Политехничкој школи реализована је прва, од укупно пет планираних акција Буди мушко клуба (БМК), у оквиру пројекта Центра Е8 ,,Буди мушко- мењај правила“. 
Чланови БМК су одржали едукативну радионицу на тему Превенција болести зависности са циљем да се утиче на позитивне промене ставова, понашања и подизања свести вршњака и ученика основних школа, подржавајући једну од принципа пројекта: здрави стилови живота. 
Едукативна радионица је успешно реализована од стране чланова БМК: Ристановић Алексе IV-4, Ђоковић Огњена IV-4, Јовановић Николе IV-3, Славковић Милоша IV-11 и Обрадовић Лазара IV-11. Сви предавачи су ученици Политехничке школе. На радионици су били присутни ученици и наставници из ,,Школе са домом за ученике оштећеног слуха“ и ОШ ,,Светозар Марковић“. 

Фотогалерија

Опширније: ПРВА АКЦИЈА БУДИ МУШКО КЛУБА ,,ПРЕВЕНЦИЈА БОЛЕСТИ ЗАВИСНОСТИ

Pro bono publico - ученичка компанија

Захваљујући ваннаставном волонтерском ангажовању проф. Јоване Јанић и проф. Иване Милићевић, Политехничка школа по први пут у оквиру програма Достигнућа младих Србија има свој допринос у развоју социјалног предузетништва младих оснивањем ученичке компаније „Pro bono publicо“.

Судећи према истраживањима, људске ресурсе у сеоским подручјима одликује неповољнија образовна структура у поређењу са урбаним. Као један од најважнијих индикатора искључености деце са села из образовног система представља рано напуштање школе, односно прекидање школовања након завршетка основног образовања. Имајући у виду последичност овог проблема, Pro bono publico, структуирана као непрофитна компанија, препознаје важност промовисања значаја образовања и доживотног учења међу младима. С циљем проактивног доприноса развоју друштвене заједнице, Pro bono publico спроводи услугу вршњачких едукација за ученике сеоских основних школа у крагујевачкој општини.

проф. Јована Јанић

Више информација на: http://www.sep.ja-ye.org/ 

 

 

Опширније: Pro bono publico - ученичка компанија

Страна 1 од 2

Login Form

Самовредновање рада школе

Go to top buy metformin without prescription