Menu

Зона Замфирова у II-6

Ученици су приказали презентацију о животу и раду Стевана Сремца,  говорили анегдоте из Сремчевог живота, одржали предавање о сукобу старог и новог доба, о обичајима , старим занатима и фолклору старог Ниша и упознали присутне са анегдотом о правој Зони која је послужила писцу као инспирација за писање дела. Најинтересантнији део часа је , по мишљењу наставника и ученика, представљање ликова из романа у „ ја „ форми где је дошла до изражаја креативност и глумачки таленат ученика. Конференција за новинаре је одржана на крају другог часа на којој су ученици постављали интересантна питања Зони, Манету, тетка Доки, хаџи Замфиру, Манулаћу, Васки, Ташани и Јевди. Час су употпунили ученици Тања ЋурчићII2и Немања ВеличковићII7,који су отпевали песме из филма „ Зона Замфирова“.

Утисци ученика и професора су добри, допала им се анализа дела на овакав начин и посебно су истакли ангажованост  свих ученика који су на различите начине били укључени у рад. Уз музику, градску ношњу коју су носили ученици и причу о Сремчевом југу, вратили су нас у стари Ниш и подсетили да јељубав Мана и Зоне, Сремчева најлепша љубавна песма младости испевана у преломним годинама када је са нишке сцене одлазио чорбаџијски сталеж, а на његово  место долазио нови еснафски свет.

Часовима су присуствовали директор Школе Синиша Којић, помоћници директора Славица  Јанковић и Милан Габарић, педагог школе Драгана Жарков, професор стручних предмета машинске струке Јелена Максић, проф. српског језика и књижевности Драгана Стефановић, професор стручних предмета машинске струке Биљана Ђукић Недић, Драгана Вучићевић, проф. физике Милица Јовановић, проф. математике Гордана Николић, Петар Стефановић, проф. математике Милунка Жугић, проф. енглеског језика Сања Миловановић, проф. музичке уметности Младен Перовић, проф. ликовне културе Оливера Лазаревић, библиотекар Школе Верослава Тодоровић и ученици одељења II7иI6.

Login Form

Самовредновање рада школе

Go to top buy metformin without prescription