Menu

Међународно признање школи на aces академији

Наводимо неке од активности: обука: Медијска писменост;видеоконференције три партнерске школе; истраживање: Традиционални наспрам савремених медија;обука: Како новинари примају и проверавају добијене информације;праћење догађаја и извештавање са терена;постављање заједничког веб сајта три партнерске школе;покретање електронског магазина „Реалност“; посета телевизијској кући;беседничко вече: Провера реалности кроз медије;истраживање: Продавање информације као производа;посета агенцији за односе са јавношћу;дебата: Да ли постоји разлика између реалности и медијских прича;осмишљавање и извођење скеча: Медији и реалност;посета удружењу новинара;осмишљавање и снимање филма: Култура у медијима;едукативне и креативне радионице...

Искуство показује да млади људи често показују отпор према разликама у својој школској и локалној заједници, и то је углавном изазвано негативним утицајем медија, као опасног манипулативног оружја. Због тога су и директни и индиректни учесници пројекта охрабривани на развој критичког мишљења и извођење сопствених закључака о пласираним медијским садржајима. Ученици су били укључени и ангажовани са намером да постану одговорнији корисници и креативни иноватори медијских производа, да постану свесни  улоге и утицаја медија у демократском друштву, и да наставе да развијају и промовишу људске вредности кроз мултикултурализам и интеркултуралну размену.

У складу са свим наведеним, пројекат „Медији и реалност“ је на завршној ацес Академији, одржаној у Сењецу, Словачка (8 - 12. април), у конкуренцији око 50 пројеката од стране стручног жирија препознат као пример најбоље праксе и награђен за изузетно постигнуће у категорији: цивилна храброст – развој медијске писмености кроз вођење учесника пројекта ка бољем разумевању и прихватању различитости у другима.

 

Проф. Јована Јанић

Login Form

Самовредновање рада школе

Go to top buy metformin without prescription