Menu

Извештај са међународног такмичења информатичке и рачунарске писмености-школски ниво

У периоду од 18.11. до 22.11. ове године у целом  свету је, па и код нас, спроведено међународно такмичење „Дабар“  из рачунарске и информатичке писмености младих. У нашој школи је школски ниво такмичења одржан по први пут и учешће су узели сви професори информатике са својим ученицима. По препоруци Програмског одбора такмичења, такмичење је одржано за време извођења наставе ингорматике, односно програмирања.

Наши ученици су се такмичили у две категорије :

·        Дабар –ученици 1. и 2. године

·        Старији дабар- ученици 3. и 4. године

Такмичењу је приступило 335 ученика у 5 дана, он-лајн.

У категорији Дабар, такмичило се на нивоу Србије 8415 ученика, а 11 наших ученика се нашла у 10% најуспешнијих, а у категорији Старији Дабар од њих 3307  њих двоје се изборило за овакав пласман.

С обзиром да се такмичење одржава први пут и да су се неки ученици по први пут сусрели са оваквом врстом такмичења, може се сматратрати да резултат није лош, а да је одазив био прилично добар.Битно је и да  се наша школа нашла на међународној и републичкој мапи школа учесница у овом пројекту популаризације наставе информатике и рачунарства, побољшању и унапређењу информатичких вештина, као и откривању даровитих ученика.

Албум

 

Ментор такмичења

Мирјана Ђурић

Go to top