Menu

Школско огледало

      

             Политехничкoj школи је на конкурсу   „ A better region starts with youth “, који је расписао RYCO ( Regional Youth Cooperation Office), одобрен пројекат „ Школско огледало“ ( „ School mirror“). Партнери на пројекту су школе из региона : Vocational High School “Fan S. Noli”, Korçë –Корча, IV gimnazija na Ilidži– Сарајево, SOU,,Gjorce Petrov”–Прилеп и Technical high school “ ArbenBroci”, Shkodër - Скадар

             Општи циљ пројекта је да допринесе разбијању  предрасуда и да изгради пријатељства у духу толеранције и помирења. У пет школа у региону, око 30 ученика (15 девојчица и 15 дјечака) биће изабрано како би разменили сазња о обичајима и традицији и допринели развоју мултикултуралности.  Одабрани ученици би имали директну корист од имплементације пројекта у школама. Индиректну корист имали би  ученици свих школа које учествују у пројекту. Поред ученика и наставници би допринели реализацији  пројекта „ Школско огледало “, наиме 12 професора из школа биће директно укључено у предвиђене активности. Пројекат ће се одржавати у Крагујевцу, Скадру, Прилепу, Корчи, Сарајеву и Охриду. Учесници ће кроз караван пријатељства, који полази из Сарајева и преко Крагујевца и Прилепа прераста у камп на Охриду, кроз радионице, презентације, округле столове, штандове репрезентативних слаткиша из региона и флајере, плакате, памфлете, радити на  постизању општег циља пројекта. Предвиђене групе на друштвеним мрежеама ће помоћи да се млади боље упознају, олакшаће међудржавну комуникацију, као и размену идеја и сарадњу међу младима у региону. Заједнички рад на пројекту ђака из свих пет школа допринеће и стручном усавршавању у облику израде видео записа, логоа, презентација, апликација, уопште коришћењу ИКТ-а у настави и ваннаставним активностима. Пројекат ће се завршити брошуром о документованим резултатима и завршном конференцијом у Крагујевцу. Укупно трајање: 9 месеци

Завршна конференција 13 и 14 март 2019 године

У периоду од кампа на Охриду до завршне конференције вредно се радило на ширењу пројекта, опремању етно кутка, дизајнирању брошуре, постера и других активности предвиђених пројектом.Идеја започета караваном пријатељства о разбијању предрасуда, ширењу љубави, мира и толеранције се наставља и након кампа путем друштвених мрежа.

Детаљније ...Завршна конференција 13 и 14 март 2019 године

Медијско представљање пројекта у Скупштини града Крагујевца

Захваљујући проф.др. Недељку Манојловићу , члану градског већа за образовање, тим задужен за реализацију активности на пројекту " Школско огледало"  је презентовао пројекат и реализоване активности из пројекта 7. марта 2019 године, локалној ТВ станици у Скупштини града.

Том приликом  са господином Недељком Манојловићем се разговарало о могућностима наставка сарадње са партнерима на пројекту / Албанија, Босна и Херцеговина и Македонија /и након завршетка пројекта.

Представљање пројекта на локалу и шире

По доласку са кампа из Охрида , прве активности нашег Тима односиле су се на представљање пројекта, каравана и кампа другим школама у региону. Најпре смо посетили основну школу у Свилајнцу/ Седларе/, Бранко Радичевић, где смо наставнике и ученике кроз ПП резентацију и дискусију упознали са активностима на пројекту"Школско огледало"

 

Након посете школи Бранко Радичевић, пројекар смо презентовали   ТУШ "Тоза Драговић", Крагујевац.

Караван пријатељства

Почиње 11 септембра доласком  ученика и наставника из школе партнера Четврта Гимназија са Илиџе из Босне и Херцеговине.Госте су дочекали ученици и наставници наше школе.У поподневним сатима се радило а увече се дружило на традиционалној вечери у ресторану Женева уз српска традиционална јела.

Детаљније ...Караван пријатељства

Припрема за караван пријатељства и камп на Охриду

Током летњих месеци вредно се радило  на припреми радионица , олкруглих столова, ПП  и Прези презентација,идентификационих картица за учеснике кампа, флајера,агендама за сва дешавања  и осталих активности  из акционог плана пројекта.Материјал за реализацију пројекта је упоредо урађен и на енглеском језику.

Страна 1 од 2

Go to top