Menu

Ученички парламент

Комуникација и бонтон према особама са хендикепом

На основу сарадње започете у оквиру пројекта о солидарности, представници Удружења студената са хендикепом су у Политехничкој школи гостовали 4.12, и том приликом за Ученички парламент и заинтересоване ученике одржали предавање о Комуникацији и бонтону према особама са хендикепом.

Детаљније . . . Комуникација и бонтон према особама са хендикепом

Ученички клуб Политехничке школе

На основу прошлогодишњег предлога Ученичког парламента, 1.12. ове школске године отпочео је са радом Ученички клуб Политехничке школе. Клуб окупља чланове школских секција с циљем умрежавања индивидуалаца и тимова истакнутих на пољу ваннаставних активности, и афирмације ученичког активизма. Осим тога, ово ће допринети ефикаснијој информисаности школске заједнице о актуелним дешавањима стручног, едукативног, културно-уметничког и спортског карактера. Првом састанку присутвовали су представници парламента, драмске, фудбалске, шаховске, еколошке и географске секције. Састанци Клуба одржаваће се једном месечно, а по потреби и чешће.

 

Координатор Ученичког клуба: Јована Јанић

Посета Пливачком клубу особа са инвалидитетом Крагујевчани

Представници Ученичког парламента су у пратњи ментора 2.12. на крагујевачком затвореном базену присуствовали тренингу Пливачког клуба особа са инвалидитетом Крагујевчани. Тим поводом је у духу солидарности са овим истакнутим спортистима скренута пажња јавности на Међународни дан особа са инвалидитетом. На основу раније започете сарадње са студентима са хендикепом, овај сусрет имао је за циљ промоцију спорта за лица са сензорним и телесним инвалидитетом.
Пливачки клуб Крагујевчани постоји четири године. За то време чланови Клуба су учествовали на бројним манифестацијама и такмичењима на националном и интернационалном нивоу, и освојили завидни број медаља.

Координатор Ученичког парламента: Јована Јанић

Подршка Школи са домом за ученике оштећеног слуха

Представници Ученичког парламента су 18.11. подржали утакмицу седеће одбојке одигране између чланова клуба седеће одбојке „Крагујевчани“ и наставника и ученика Школе са домом за ученике оштећеног слуха. Ова активност реализована је у оквиру ацес пројекта те школе, чији је циљ промоција спорта као здравог животног стила за особе са инвалидитетом ка бољој интеграцији у заједници.

                

  Јована Јанић, координатор Ученичког парламента

Предавање о превенцији ХИВ и ППИ

У петак , 6.новембра 2015.године, Омладина JAZAS-a Крагујевац, започела је са реализацијом пројекта „HIV кроз објектив“  - пилот пројекат волонтера Омладине JAZAS-a Крагујевац,  финансиран од  Министарства омладине и спорта, преко Ресурс центра за Подунавски, Шумадијски и  Поморавски округ, НВО Сунце.

Детаљније . . . Предавање о превенцији ХИВ и ППИ

Страна 1 од 2

Go to top