Menu

Треће место у Приједору

На међународном такмичењу у програмирању LEGO робота одржаном у Приједору (БИХ),  у конкуренцији средњих школа, су поред четири екипе из БИХ учествовале и четири екипе из Србије, једна из Словеније, као и једна екипа из Хрватске. Наша школа је као своје представнике послала трочлану екипу ученика. Екипу су чинили: Лука Нонковић (IV-5), Жељко Димитријевић (II-4) и Стефан Марковић (II-4). Пратиоци су били наставници Дина Вукајловић (наст. групе ел ектро. предмета) и Небојша Стевановић (наст. информатике).

Учешће на оваквом догађају који Град Приједор већ трећи пут организује је за наш тим велико искуство с обзиром да је сама организација такмичења одлична, а изглед сцене на којој ученици тестирају своје програме је на високом нивоу. Такво окружење ученици у нашим школама немогу да осете.

Сусрети са вршњацима из других региона је додатно искуство и дружење које се дуго памти.  Припреме за такмичење су биле кратке па из тог разлога освојеним трећим местом треба да будемо још више задовољни. Школе испред нас су MIC Velenje (Словенија) (1 место) и Техничка школа из Зајечара (2 место). То су школе са дугом традицијом и значајним резултатима у области програмирања робота.

ТВ Прилог

Go to top